Nyelv:

Petőfi Sándor Művelődési Egyesület

Elérhetőség:
Linka B. Gabriella elnök
Fő utca 49.
Tel: 024/4-731-297
Fax: 024/4-731-338
Email: linkagabi@gmail.com
A legidősebb táncegyüttes a Rizgetős nevet viseli, és 2005-ben ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját. Minden évben szerepelnek a Gyöngyösbokrétán, amely a magyar néptáncegyüttesek vajdasági fesztiválja. A 10 legjobb magyar néptáncegyüttes között tartják őket számon. Számos föllépésük van az ország területén és külföldön egyaránt. 2005-ben vettek részt először az Újvidéken megrendezett Néptáncosok Országos Bemutató Színpadán, melyet a budapesti Martin György Néptánc Szövetség szervez. A csoport tagjai középiskolás, egyetemista és dolgozó fiatalok.
A felnőtt együttes mellett két gyermekcsoport is működik Garagulya és Krajcárka néven.
A Garagulya gyermekcsoport négy évvel ezelőtt alakult, tagjai általános iskolás gyerekek. 2005-ben első ízben vett részt a Kőketánc gyermek néptánc vetélkedőn, ahol harmadik, 2007-ben pedig első helyezést ért el korcsoportjában. Ugyanebben az évben az Interetno fesztiválon ezüstplakettet érdemeltek ki.
A Krajcárka tánccsoport 2001-ben alakult, ebben a csoportban többségében középiskolás diákok táncolnak. 2005-ben a Kőketánc vetélkedőn korcsoportjukban második helyezést értek el, 2003-ban és 2004-ben harmadik helyezést, 2007-ben első, az Interetno fesztiválon pedig aranyplakettel jutalmazták őket.
A művelődési egyesület Szajkó nevet viselő énekcsoportja és énekkettőse öt évvel ezelőtt kezdett el működni. 2005-ben másodízben vettek részt a Szólj, Síp, Szólj! népzenei vetélkedőn Újvidéken, és első helyezést értek el kategóriájukon belül.
A Marcipán gyermekbarátok köre régi gyermekjátékokat, népszokásokat elevenítenek fel, sőt részt vesznek maga a játékok elkészítésében is.
A Dombos Zenekar öt éve alakult, repertoárjukon főleg komolyzenei művek szerepelnek.
A Petőfi Sándor Művelődési Egyesület szakcsoportjai minden évben előadásokat szervez a falu napján, karácsonykor, március 15.-én, farsangkor, húsvétkor és egyéb jeles események alkalmából.
A szakcsoportok próbáikat a helyi művelődési házban tartják.